София 1619, кв. Княжево,
бул. "Цар Борис III" № 315
0888 018 018
Записване за процедури
Козметични процедури Фотоподмладяване

Фотоподмладяване

IPL фотоподмладяването е процедура, която се е утвърдила в козметиката като високоефективна и често предпочитана. Основната причина за това е, че полето на действие е многопрофилно. От една страна, се третират медицински проблеми като разширени капиляри, розацея, пигментации, лунички, възрастови трофични изменения.От друга страна, процедурата е в състояние да ревитализира цялостно кожата на лицето, шията и деколтето. Фотоподмладяването намалява бръчиците и се препоръчва като профилактика срещу появата на нови. Процедурата стимулира производството на колаген, като по този начин кожата повишава еластичността и стегнатостта си. Цялостният изглед на кожата се подобрява, тя придобива по-млад и сияен вид, а тенът се изравнява.

Освен видимите ефекти, фотоподмладяването благоприятства и на индивидуалното осезание на кожата. Тя става сякаш по-лека и налични неприятни усещания като иглички, парене и некомфорт значително се намаляват или изчезват напълно.  

 

Процедурата не е болезнена. Усещането от третирането наподобява поносимо парене и не се налага нанасянето на локален анестетик. В зависимост от индивидуалните нужди на пациентите, типа кожа и конкретната цел на терапията, параметрите на апарата като дълбочина на проникването на лъча и силата на енергия, се настройват. IPL апаратът обхваща спектър лъчи междру 560 и 1200 nm.

След процедурата се наблюдава зачервяване, което обикновено изчезва в рамките на деня. Можете да подхраните кожата си с крем, който ще ви бъде препоръчан от терапевта.

Излагането на пряка слънчева светлина е напълно забранено, поради което е препоръчително процедурата да се провежда в есенно-зимния период.  Използването на слънцезащитни продукти по време на цялата терапия е задължително.

 

Комбинирането на фотоподмладяването с други процедури трябва да бъде добре обмислено и задължително обсъдено с Вашия козметик. Пилинги, дермабразио, мезотерапия и други по-агресивни процедури могат да имат силно неблагоприятен ефект върху Вашата кожа, ако се прилагат паралелно с фотоподмладяването.

 

Фотоподмладяването е подходящо както за мъже, така и за жени между 30 и 60 години. Важно е да се отбележи обаче, че при хора в по-напреднала възраст са препоръчителни по-инванзивни процедури.

 

За видим ефект препоръчваме провеждането на курс от 5 процедури по една месечно. 

Цени

Лице - еднократна процедура

BGN 200 лв.

Лице - пакет от 3 процедури

BGN 540 лв.

Лице, шия и деколте - еднократна процедура

BGN 340 лв.

Лице, шия и деколте - пакет от 3 процедури

BGN 918 лв.